Credit Suisse a fost obligata de un judecator american sa plateasca toate despagubirile, posibil de peste 2 miliarde dolari, care ar putea fi obtinute de detinatori de titluri care au dat in judecata banca in legatura cu o frauda la compania National Century Financial Enterprises, informeaza Mediafax.
Detinatorii de titluri sustin ca banca, ca agent de plasare, a stiut sau ar fi trebuit sa stie de o frauda de 2,9 miliarde de dolari care a dus la falimentul companiei National Century, specializata in finantarea entitatilor medicale, in 2002.

In urma fraudei, 10 directori ai National Century au fost condamnati penal, iar directorul general al companiei, Lance Poulsen, executa o pedeapsa de 30 de ani de inchisoare.

"Clientii nostri sunt nerabdatori sa prezinte cazul in fata juriului. Vom cere ca atat Credit Suisse cat si Poulsen sa fie raspunzatori pentru pagubele de 1,5 miliarde de dolari suferite in urma investitilor legate de National Century", a declarat avocata Kathy Patrick.

Ea a adaugat ca dobanzile vor majora valoarea despagubirilor la peste 2 miliarde de dolari.

Credit Suisse sustine ca partea de despagubiri care ar trebui suportate de Poulsen, dar care este insolvabil, ar trebui impartite intre banca si alti acuzati care au incheiat intelegeri cu reclamantii, si nu sa fie suportate integral de institutie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri