"In cadrul programului de oferta de actiuni pentru public, primirea cererilor va incepe maine (marti) si va dura pana la data de 18 mai. Estimam ca vom putea cota aceste actiuni la bursa incepand cu data de 25 mai", a declarat intr-o conferinta de presa presedintele OIB, Metin Kilci.

Sursa citata a precizat ca se are in vedere si vanzarea unui pachet suplimentar de 3,75 la suta din actiuni, caz in care statul turc ar deveni actionar minoritar la THY cu o participatie de 46,43 la suta din actiuni. in anul 2004, Turcia a privatizat 24,82 la suta din actiunile THY.

Presedintele OIB nu a oferit nici un detaliu cu privire la sumele pe care le asteapta din vanzarea actiunilor la THY, precizand doar ca pentru acest an Turkish Airlines si-a fixat drept obiective transportarea unui numar de 20 milioane pasageri si realizarea unei cifre de afaceri de trei miliarde dolari.

Compania aeriana de stat Turkish Airlines este cea mai mare companie aeriana din Turcia, cu o flota de 91 de aparate si peste 14 milioane calatori transportati in anul 2005, potrivit cifrelor publicate pe pagina de Internet a companiei.