Compania germana Nici, producatorul leului de plus Goleo VI", mascota oficiala a Cupei Mondiale fotbal Germania - 2006, a anuntat luni ca se afla in pragul falimentului din cauza vanzarilor reduse, transmite Rompres. "Societatea noastra traverseaza o criza financiara serioasa", a precizat directorul de marketing de la Nici, Uwe Klimach, dezvaluind ca firma se gandeste serios la posibilitatea depunerii bilantului financiar pentru a intra sub protectia legii falimentului.

Uwe Klimach nu a precizat care vor fi consecintele in acest caz asupra productiei de lei de plus "Goleo", avand in vedere ca mai sunt doar trei saptamani pana la debutul Mondialului 2006, competitie care se va incheia la data de 9 iulie 2006.

Mai mult, societatea nici nu poseda drepturile exclusive de productie a mascotei "Goleo", nume care, potrivit curriculumului vitae inventat de Federatia Internationala de Fotbal (FIFA), provine de la de la modalitatea in care un tata isi incurajeaza fiul spunandu-i "Go, Leo, Go!" ("Hai, Leo, hai!"). "Goleo" a fost prezentat oficial la sfarsitul lui 2005 de doua legende ale fotbalului mondial, brazilianul Pel si presedintele comitetului de organizare al Mondialului 2006, germanul Franz Beckenbauer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri