Ungaria a cerut FMI o linie de credit flexibila, dar a fost refuzata de institutia internationala, pe motiv ca autoritatile de la Budapesta nu se califica pentru acest tip de intelegere si ar avea nevoie de mai degraba de un acord stand-by, a declarat, miercuri, premierul ungar, Viktor Orban.
"Ungaria a cerut o linie flexibila de credit si in sfarsit FMI a spus «Nu». Negocierile sunt inca deschise, dar acum suntem foarte aproape de acest "Nu"", a declarat premierul, aflat la Bruxelles pentru discutii cu oficiali ai Comisiei Europene privind bugetul tarii, scrie Mediafax.

FMI a transmis ca Ungaria are nevoie de imprumuturi si nu de o linie flexibila de credit, a adaugat Orban, scrie agentia Reuters, preluata de cotidianul Portfolio.

Guvernul ungar incearca de mai mult timp sa obtina din partea FMI o linie de credit flexibila, insa Fondul a semnalat anterior ca este dispus sa discute doar acord stand-by obisnuit, care cuprinde conditionalitati ferme si obiective cantitative.

Pentru a obtine o linie de credit flexibila, insotita de mult mai putine conditii comparativ cu un acord stand-by, Ungaria ar trebui sa prezinte fundamente economice solide si o politica economica mai disciplinata, noteaza Portfolio.

Anuntul premierului privind refuzul Fondului nu schimba foare mult relatia Ungariei cu institutia financiara, intrucat in prezent sansele unei intelegeri sunt aproape inexistente, noteaza publicatia.

Premierul ungar se va intalni miercuri cu mai multi oficiali UE, de la care va incerca sa obtina derogare de la cerintele europene privind deficitul bugetar pana la alegerile din 2014, potrivit Bloomberg.

Orban se va afla miercuri la Bruxelles pentru intalniri cu presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, presedintele UE Herman van Rompuy si presedintele Parlamentului European Martin Schulz.

Comisia Europeana si Fondul Monetar International au calificat politicile bugetare ale Ungariei ca nesustenabile, in urma unei evaluari care s-a incheiat la inceputul acestei saptamani.

Daca nu isi va mentine deficitul bugetar sub limita UE de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), Ungaria risca sa piarda accesul la fonduri europene in cadrul procedurii de deficit excesiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri