Somajul din Germania a scazut in ianuarie, luand prin surprindere analistii, care anticipau avansul numarului persoanelor fara loc de munca, iar noile date indica o accelerare a celei mai mari economii europene, potrivit Bloomberg.

Numarul somerilor a scazut, ajustat sezonier, cu 16.000, la 2,92 milioane, potrivit agentiei federale pentru forta de munca, scrie Mediafax.

Economistii anticipau o crestere de 8.000 de persoane in randul somerilor. Agentia germana a revizuit datele anuntate referitor la luna decembrie, pentru a reflecta o scadere de 2.000 de persoane, fata de avansul raportat anterior.

Rata somajului, ajustata sezonier, se situeaza la 6,8%, minimul ultimelor doua decenii, inregistrat de asemenea in mai multe luni pe parcursul anului trecut.

Banca centrala a Germaniei (Bundesbank) a anuntat saptamana trecuta ca economia pare sa-si revina dupa ultimul trimestru al anului trecut, cand PIB ar fi inregistrat o contractie de 0,5%, noteaza Bloomberg. Increderea in randul antreprenorilor si investitorilor a urcat peste asteptarile analistilor in ianuarie, iar un indicator al activitatii sectorului seriviciilor a atins maximul ultimelor 19 luni.

Cresterea economica a Germaniei as-a situat la 0,7% in 2012, fata de 3% in 2011, iar Bundesbank estimeaza ca avansul economic va incetini si mai puternic, la 0,4%, in acest an. Pentru zona euro, economistii anticipeaza o contractie de 0,3% in 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Scaderea pretului petrolului, un ajutor neasteptat