Grupul petrolier austriac OMV AG a anuntat, marti, ca in primul trimestru al acestui an profitul sau net a crescut cu 24 de procente comparativ cu perioada similara a anului trecut, principalele motive fiind cresterea pretului petrolului pe piata mondiala si venituri sensibil mai mari provenite de la subsidiara sa din Romania - Petrom, recent preluata de grupul OMV, informeaza Rompres.
OMV, cea mai mare companie energetica integrata din Europa centrala, a precizat ca in perioada ianuarie-martie 2006 a realizat un profit net de 318,9 milioane euro, in crestere cu 24 de procente comparativ cu 256 milioane euro in trimestrul I 2005.

Rezultatele sunt, insa, usor inferioare estimarilor analistilor care mizau pe un profit net de 350 milioane euro. Cifra de afaceri pe trimestrul I a fost de 4,298 miliarde euro, in crestere cu 36 la suta fata de 3,157 miliarde euro in trimestrul I 2005.

OMV a subliniat ca profitul din activitatile obisnuite a fost de 525,7 milioane euro, in crestere cu 30 la suta fata de 404 milioane euro in trimestrul I 2005.

Petrom, cea mai mare companie petroliera din Romania preluata de OMV la finele lui 2004, a contribuit cu 274 milioane euro la profitul operational pe trimestrul I 2006, dublu comparativ cu perioada similara a lui 2005.

La capitolul angajati, la sfarsitul lunii martie 2006 OMV avea 47.282 angajati, dintre care 41.992 erau angajati Petrom, in scadere cu 17 procente fata de 57.232 angajati, dintre care 50.737 angajati Petrom, la sfarsitul trimestrului I 2005.

Pentru ansamblul acestui an, OMV a apreciat ca nivelul ridicat al preturilor titeiului pe piata mondiala, reducerea marjelor de profit pentru produsele rafinate si evolutia cursului de schimb euro-dolar vor avea un impact considerabil asupra rezultatelor finale, insa si-a exprimat speranta ca va repeta performantele din 2005.

Anuntarea rezultatelor pe trimestrul I 2006 intervine la o saptamana dupa ce OMV si-a anuntat planurile de a fuziona cu Verbund AG, principalul furnizor de energie electrica din Austria, tranzactie care va crea un conglomerat energetic cu o valoare de piata de aproximativ 24 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri