Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, este in crestere de patru saptamani, iar vineri a atins maximul ultimelor noua luni, de peste 118 dolari pe baril, impulsionat de date peste asteptari privind economia Chinei, al doilea mare consumator de titei la nivel mondial.
Petrolul Brent cu livrare in martie este tranzactionat in crestere cu 1,17 dolari, la 118,41 dolari pe baril. Volumul tranzactiilor este cu 29% peste media ultimelor 100 de zile, potrivit Bloomberg, citata de Mediafax.

Cotatia petrolului destinat pietei americane este in urcare cu 9%, la 95,92 dolari pe baril, pe piata electronica. Volumul tranzactiilor este cu 64% peste media ultimelor 100 de zile.

Exporturile Chinei au crescut cu 25% in ianuarie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce importurile de petrol au atins cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni.

"Datele din China sunt bune. Economia chineza pare sa fie mult mai solida decat ne-am asteptat, generand un risc clar de crestere a pretului petrolului", a declarat Nic Brown, director la Natixis in Londra, care anticipeaza un pret -mediu al petrolului Brent de 107,4 dolari pe baril in acest an.

Potrivit bancii Goldman Sachs, raportul dintre oferta si cererea de petrol va fi strans in primul trimestru, fiind posibila o crestere a cotatiilor peste nivelul anticipat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri