Bancile Goldman Sachs si UBS vor incasa cea mai mare parte a comisioanelor pentru administrarea listarii la Bursa a Bank of China, printr-o oferta publica initiala de 9,8 miliarde de dolari, valoarea acestora fiind estimata la 250 milioane de dolari, transmite Reuters.

Goldman si UBS colaboreaza cu divizia de investitii a Bank of China, BOC International, pentru intermedierea procesului de privatizare a bancii, care va debuta pe 1 iunie si ar putea deveni cea mai mare oferta publica a unei companii chineze.

Comisioanele vor fi de aproximativ 2,5% din sumele investite, potrivit unor surse bancare. Bank of China a atras deja o serie de investitori strategici, printre care Wharf Holdings, din Hong Kong si Hutchison Whampoa.

Aceste companii vor prelua actiuni in valoare de 2,2 miliarde de dolari. In urma intermedierii listarii Bank of China, Goldman Sachs isi va consolida prima pozitie detinuta in domeniul intermedierii emisiunilor de actiuni in regiunea Asia-Pacific, excluzand Japonia, iar UBS va ocupa al doilea loc in ierarhie, potrivit estimarilor Reuters, pe baza unor date furnizate de Dealogic.

Urmatoarea oferta publica initiala ar putea fi listarea la Bursa a Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), cel mai mare creditor din China.