Retragerea Papei Benedict al XVI-lea, prima astfel de abdicare in aproape sase secole, ar putea impinge "leii batrani" din politica, lumea academica si business sa-si puna intrebari similare, potrivit Bloomberg.
Pentru numarul mare de lideri trecuti de 80 de ani semnele nu sunt incurajatoare, noteaza agentia de presa, relateaza Mediafax.

Papa Bendict a anuntat ca se va retrage cu doua luni inainte de a implini 86 de ani, intrucat nu mai are fortele necesare conducerii celor 1,2 miliarde de catolici din toata lumea. Decizia acestuia s-ar putea dovedi emblematica pentru o generatie varstnica care dispune, probabil, de o stare de sanatate mai buna decat generatiile precedente, dar ar putea avea asteptari nerealiste despre ce este fizic posibil la o asemenea varsta.

"Papa ia probabil o decizie inteleapta, intrucat capacitatea de a conduca biserica este mai limitata pentru ca are deja 85 de ani", a declarat Leo Cooney, 69 de ani, seful departamentului de geriatrie la Scoala de Medicina Yale.

Multi dintre cei mai influenti lideri de companii se confrunta cu decizii similare in timp ce continua sa-si conduca imperiile la varste de peste 80 de ani si chiar de peste 90 de ani. Printre liderii de business de peste 80 de ani se afla Warren Buffett (82 de ani) - sef al Berkshire Hathaway, Rupert Murdoch (81 de ani) - sef la News Corp, Boone Pickens Jr. (84 de ani) - sef la BP Capital LLC, precum Kirk Kerkorian (95 de ani) - in fruntea Tracinda Corp.

De asemenea, vicepresedintele Berkshire Hathaway, Charles Munger, are 89 de ani, in timp ce presedintele Hutchison Whampoa, Li Ka-Shing, are 84 de ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri