Economia Germaniei va reveni la crestere in primul trimestru, dupa un declin de 0,6% in ultimele trei luni ale anului trecut, potrivit estimarilor bancii centrale germane, Bundesbank, transmite MarketWatch.
"Conform prognozelor actuale, ne putem astepta la crestere economica in primul trimestru. Acest punct de vedere este sustinut in special de perspectivele industriei, care isi revine dupa ajustarile considerabile ale productiei de la sfarsitul anului 2012", se arata in raportul lunar al Bundesbank, citat de Mediafax.

Institutia considera ca exista semne ca activitatile economice se vor accelera pe parcursul acestui an, chiar daca nu va avea loc o crestere puternica pe piata externa.

Economia germana s-a contractat peste asteptari in ultimul trimestru al anului trecut, cu 0,6% fata de trimestrul al treilea, din cauza declinului exporturilor si a amanarii investitiilor de catre companii.

Exista insa indicii de imbunatatire a perspectivelor, respectiv cresterea increderii populatiei si companiilor in economie, in ianuarie, si scaderea neasteptata a somajului.

Bundesbank a redus in decembrie estimarea referitoare la cresterea economica din 2013 la 0,4%. Pentru zona euro, Banca Centrala Europeana anticipeaza in acest an un declin de 0,3%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri