O cincime din totalul companiilor se vor prabusi din cauza impactului recesiunii, a declarat directorul general al grupului financiar Intesa Sanpaolo, Enrico Cucchiani, potrivit CNBC.
"Cele mai bune 20% din companiile italiene au inregistrat in ultimii trei ani cresteri de venituri intre 35% si 50%, (...) dar, pe de alta parte, cele mai slabe 20% din companii au avut o scadere de 35-45%, asa ca este clar ca nu vor rezista", a declarat Cucchiani, citat de Mediafax.

Un val de colapsuri in sectorul corporate va afecta sectorul bancar al Italiei, a spus seful celei de-a doua mari banci din Italia.

"Va alimenta portofoliile de credite neperformante, situatie care face bancile foarte precaute sa imprumute unor astfel de companii. Nu cred ca problema este lipsa fondurilor, ci selectarea riscului", a adaugat el.

Cele mai recente date arata ca economia Italiei s-a contractat cu 0,9% in trimestrul al patrulea al anului trecut, fata de precedentele trei luni.
Italia este una dintre tarile afectate puternic de criza datoriilor suverane din Europa, chiar daca presiunile si atentia asupra tarii pe pietele financiare internationale au fost mai reduse decat in cazul Spaniei.

Nivelul ridicat de indatorare al statului a facut necesara adoptarea de masuri de austeritate, cu impact negativ asupra economiei, pentru redobandirea increderii investitorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri