Mai multe zeci de ferme agricole germane sunt suspectate ca au vandut oua sub apelativul bio sau crescut in aer liber, desi nu respectau specificatiile, a dezvaluit ministrul Agriculturii, relateaza AFP.
"Autoritatile judiciare din Saxonia inferioara (nord) ancheteaza fermele suspectate de fraude la vanzarea oualelor bio sau de aer liber", a explicat Holger Eichele, purtatorul de cuvant al ministerului, in cadrul unei conferinte de presa, scrie Mediafax.

Ancheta, care vizeaza conform presei germane 200 de ferme, din care trei sferturi se afla in Saxonia inferioara, "a inceput in 2011 si se va incheia in curand", a precizat Eichele.

Crescatorii nu au respectat mai ales limita fixata pentru numarul de pui pe metru patrat si normele privind cresterea in aer liber sau in custi.

"Daca acuzatiile se vor verifica, ar fi vorba de o frauda de amploare", a subliniat purtatorul de cuvant. Ancheta ar putea duce la urmarire penala pentru frauda organizata, pasibila de 10 ani de inchisoare, a subliniat acesta.

In asteptarea rezultatelor anchetei, ministerul Agriculturii nu prevede sporirea masurilor legislative cu privire la oua in viitorul apropiat, pasand responsabilitatea in tabara autoritatilor inzestrate cu inspectiile ce depind de statele regionale.

Trebuie ca regulile existente "sa fie supravegheate de controlorii regionali, nu de la birou, ci mergand la fata locului, la ferme, verificand ceea ce scrie in registre si comparand cu ce vad in realitate", a concluzionat acesta.

Germania a fost deja zguduita in ultimele saptamani, la fel ca si alte state europene, de scandalul carnii de cal nedeclarate, utilizata in locul celei de vita in alimentele preparate.

In Germania, 67 de esantioane din 830 testate de autoritati au relevat prezenta carnii de cal in produse care nu trebuiau sa o contina, conform cifrelor publicate duminica de jurnalul Bild am Sonntag.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri