Gigantul in domeniul mobilierului Ikea, care vinde si specialitati culinare suedeze, a anuntat ca a extins retragerea chiftelelor de carne la tari din Asia si Caraibi, numarul tarilor vizate ajungand la 24, relateaza AFP.
"Este vorba despre 26 de magazine repartizate in 24 de tari, in care chiftelele de carne livrate provin de la furnizorul nostru suedez", a declarat pentru AFP Ylva Magnusson, o purtatoare de cuvant a grupului, scrie Mediafax.

In principal, tarile europene sunt cele afectate, dar si Thailanda, Hong Kong si Republica Dominicana.

Vanzarea tuturor tipurilor de chiftele de carne, atat in restaurantele Ikea, cat si in magazin, a fost oprita pana la noi ordine.

"Acesta este un produs important pentru noi, deci masura este semnificativa, insa nu vrem ca clientii nostri sa isi faca griji", a adaugat Magnusson.

Produsul este testat, in prezent, intr-un laborator german, care va stabili daca acesta contine carne de cal. Primele rezultate sunt asteptate joi.

Ikea a anuntat ca retrage de la vanzare, in 15 tari europene, chiftele din carne, congelate, care ar contine carne de cal, in urma unui test realizat in Cehia de catre autoritatile sanitare din aceasta tara.

Grupul a precizat, intr-un comunicat, ca "controalele sale nu au relevat urme de carne de cal", dar ca isi va "aprofunda cercetarile".

Dafgaard, furnizorul, a anuntat luni ca examineaza situatia si asteapta rezultatele testelor ADN pe care le-a comandat.

In 2012, departamentul alimentar al Ikea a inregistrat o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri