Grupul petrolier rus Rosneft, controlat de stat, intentioneaza sa lanseze, pe 14 iulie, o oferta publica initiala de 8 miliarde de dolari, dar data si valoarea acesteia ar putea fi modificate, au declarat ieri surse apropiate discutiilor, citate de Reuters. "Datele existente in rapoartele preliminare ale consiliului de conducere ar putea fi respectate", a declarat una dintre surse. Potrivit Mediafax, analistii avertizeaza ca autoritatile din Rusia nu au adoptat inca o decizie privind continuarea planurilor de listare la Bursa a Rosneft.

Kirill Androsov, oficial in Ministerul Economiei, a declarat, saptamana trecuta, ca Rusia ar putea intarzia tranzactia pana in ultimul trimestru al acestui an. Veniturile obtinute in urma listarii vor fi utilizate pentru a plati datoria de 7,5 miliarde de dolari, contractata anul trecut de compania-mama a Rosneft, Rosneftegaz, de la un consortiu de banci occidentale. Ziarul rus Vedomosti arata, in editia de joi, ca Rosneft intentioneaza sa vanda pe pietele din Rusia titluri in valoare de 3 miliarde de dolari. Totodata, grupul intentioneaza sa vanda o parte din actiuni prin reteaua de banci de stat Sberbank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri