Bancile americane au realizat anul trecut profituri nete cumulate de 141,3 miliarde de dolari, a doua mare performanta din istorie dupa recordul de 145,2 miliarde de dolari din 2006, potrivit datelor Federal Deposit Insurance, transmite Bloomberg.
In trimestrul al patrulea, profiturile nete cumulate ale bancilor au atins 34,7 miliarde de dolari, fiind in crestere cu 37% fata de aceeasi perioada a anului 2011. Bancile au obtinut in trimestrul al treilea profituri de 37,6 miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Repartizarea profiturilor a fost extinsa, 60% dintre banci raportand cresteri fata de anul anterior, chiar daca a avut loc o scadere a marjelor.

Institutiile financiare au pus deoparte 15,1 miliarde de dolari pentru credite neperformante, in scadere cu 24,6% fata de 2011.

"Cand te uiti unde eram in urma cu cativa ani, progresele realizate sunt semnificative", a declarat presedintele Federal Deposit Insurance, Martin Gruenberg.

El a avertizat insa ca problemele legate de creditele neperformante, bancile in dificultate si cele falimentare se afla inca la un nivel ridicat, iar cresterea creditarii si a veniturilor este lenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri