Una dintre cele mai faimoase opere de arta din Berlin - desenele murale care erau numite "linia mortii" si care se afla pe partea de est a Zidului Berlinului - se afla sub amenintarea demolarii de catre dezvoltatorii imobiliari, informeaza BBC.
La scurt timp dupa cadrea comunismului, aertisti din intreaga lume au venit in Berlin si au acoperit ramasitele Zidului cu desene prin care doreau sa expuna perceptia lor asupra ideii de libertate, scrie Mediafax.

Insa ce a mai ramas din Zidul Berlinului se afla amplasat pe o zona de mare interes pentru dezvoltatorii imobiliari care, au si daramat o parte din el.

Zidul Berlinului, a carui constructie a inceput pe 13 august 1961, sub fostul regim din Germania de Est, a fost ridicat pentru a impiedica fuga cetatenilor din Republica Democrata in vest si a divizat Berlinul timp de peste 28 de ani, pana la caderea sa, pe 9 noiembrie 1989.

Dupa acest moment, in euforia generala si din teama de a vedea din nou accesul restrictionat de acest zid, populatia a cerut demolarea completa a edificiului. Insa dupa 2006, autoritatile locale si cele ale statului federal german au demarat lucrari de conservare a ramasitelor in amintirea victimelor fostului regim.

Peste 600 de oameni au murit incercand sa fuga din fosta Republica Democrata Germana in timpul celor 30 de ani de existenta a Zidului Berlinului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri