Mittal Steel a anuntat o majorare de 34% a ofertei de preluare facuta pentru Arcelor, de la 20,93 miliarde de euro la 25,8 miliarde de euro, informeaza Bloomberg. Majorarea ofertei de preluare a survenit in urma atragerii unor investitori care s-au declarat incantati de atractivitatea concernului care s-ar forma prin fuziunea celor doua companii.

Cresterea de 34 de procente s-a realizat printr-un plus de 37,74 de euro acordat pentru fiecare pachet de actiuni Arcelor (orice actionar Arcelor care doreste sa vanda, va primi pentru cinci actiuni Arcelor un pachet de patru actiuni Mittal si 37,74 de euro, comparativ 35,25 de euro cat reprezenta oferta de ieri). Cresterea sumei de bani care va fi oferita actionarilor Arcelor a dus si la o crestere a ponderei banilor lichizi oferiti de Mittal pana la 7,6 milarde de euro, restul fiind repzentati de 684,5 milioaone de actiuni care vor fi oferite pentru a se realiza aceasta tranzactie.

Noul pret oferit pe o actiune Arcelor de catre Mittal este cu 70% mai mare fata de pretul de inchidere din 26 ianuarie, cand a fost anuntata intentia de achizitionare a Arcelor, si cu 18 procente mai ridicat decat ultima cotatie a actiunilor Arcelor.

Mittal Steel este cel mai mare producator mondial de otel, si prin acizitionarea rivalului Arcelor va detine o cota de piata de 10%, de peste trei ori mai mare comparativ cu cel mai apropiat jucator pe piata. In primul trimestru din acest an Mittal a inregistrat 584,1 milioane de euro profit, in scadere cu 35% comparativ cu perioada similara din 2005, in timp ce Arcelor a raportat de asemenea o scadere a profitului de 20%, pana la 761 milioane de euro.

Citeste si Mittal lanseaza in mod oficial oferta de preluare a Arcelor
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri