Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), spaniolul Rodrigo Rato, l-a propus, joi seara, pe vicepresedintele bancii de investitii JP Morgan, americanul John Lipsky, pentru al doilea post in conducerea FMI, informeaza Rompres.

Daca va primi aprobarea Consiliului de Administratie al Fondului, John Lipsky, in varsta de 59 de ani, ii va succeda directorului general adjunct, Anne Krueger, al carei mandat expira la data de 31 august 2006. Anne Krueger, tot un rezident SUA, ocupa functia de director adjunct la FMI de la data de 1 septembrie 2001.

"John Lipsky va aduce acestei functii importante o bogata experienta internationala in materie de macoreconomie, o experienta de director de top si capacitati exceptionale de comunicator", a informat Rodrigo Rato intr-un comunicat oficial.

Economist sef la mai multe importante banci americane, John Lipsky, beneficiaza de o experienta de peste zece ani in interiorul FMI, institutie al carei reprezentat a fost in Chile in perioada 1978-1980. Ulterior in anul 1984 Lipsky a parasit Fondul Monetar International.

Secretarul american al Trezoreriei, John Snow, a apreciat ca numirea lui John Lipsky este o alegere excelenta, acesta putand fi un succesor demn sa continue munca directorul general adjunct, Anne Krueger. SUA sunt principalul contribuitor al FMI si in aceasta calitate dispune de cele mai multe voturi pentru o tara care detine un loc in consiliul de administratie al Fondului.

In mod traditional pozitia de director adjunct al FMI revine unui resortisant american, in timp ce functia de director general al Fondului este rezervata unui european, asa cum presedintia Bancii Mondiale este acordata unui american. Aceasta traditie dateaza de la crearea celor doua institutii financiare internationale prin acordurile de la Bretton Woods in 1944.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri