Heineken, cel mai mare producator de bere la nivel mondial, a majorat de peste doua ori remuneratia directorului general, Jean-Francois Van Boxmeer, la 8,17 milioane de euro, prin acordarea unor bonusuri in actiuni in valoare de 4 milioane de euro, transmite Bloomberg.

In 2011, Van Boxmee a primit o remuneratie de 3,4 milioane de euro, scrie Mediafax.

Van Boxmeer a fost premiat cu actiuni in valoare de 2,52 milioane de euro pentru a marca "un eveniment major", respectiv preluarea integrala a companiei sale mixte Asia Pacific Breweries, cu sediul la Amsterdam, se arata in raportul anual al companiei.

El va primi si actiuni in valoare de 1,5 milioane de euro, cumparabile in doi ani, ca bonus de fidelizare.

Dupa cumpararea acestor actiuni, directorul general trebuie sa le pastreze alti trei ani, in eventualitatea ca va demisiona in acest interval.

Anul trecut Heineken a preluat integral Asia Pacific Breweries pentru 4,5 miliarde dolari.

Remuneratia lui Van Boxmeer necesita acordul adunarii generale a actionarilor. Directorul financiar Rene Hooft Graafland a obtinut si el actiuni de 1,3 milioane de euro, in urma achizitiei.

Producatorii de bere, printre care si Heineken, se extind pe pietele emergente din cauza declinului cererii in Europa pe fondul conditiilor economice dificile.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
In ce investeste Metrorex bani anul acesta?