Economia Frantei a crescut cu 0,5 procente anualizat, in primul trimestru al acestui an, sub estimarile de 0,6 procente ale analistilor chestionati de agentia INSEE, informeaza Rompres.
Cresterea se datoreaza majorarii cheltuielilor de consum.
       
Ministrul de finante a anuntat ca deficitul de cont curent s-a redus semnificativ in luna martie, ca urmare a profiturilor corelate serviciilor neturistice.
       
Banca Centrala a anuntat un deficit de cont curent de 1,8 miliarde euro (2,3 miliarde dolari), in martie, de la 3,5 miliarde euro (4,47 miliarde dolari), in februarie.
       
Pentru intregul trimestru, deficitul de cont curent s-a majorat la 8,82 miliarde euro (11,26 miliarde dolari), de la 5,3 miliarde euro (6,77 miliarde dolari) in perioada similara a anului trecut.
       
Rata somajului a scazut la 9,5 la suta, in Franta, in luna martie, valoare record a ultimilor trei ani, ca urmare a cresterii economice si a subventiilor guvernamentale care au condus la crearea si mentinerea unor locuri de munca, informeaza Bloomberg.
       
Numarul somerilor a scazut lunar cu 30.000, ajungand la 2,58 milioane persoane, cifre calculate utilizand metodele Organizatiei Internationale a Muncii.
       
Franta, a treia economie europeana, nu a mai avut o rata a somajului de 9,5 la suta din luna ianuarie 2003.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si