Operatorul bursier american Nasdaq Stock Market Inc. a anuntat, vineri, ca si-a majorat la 25,1 la suta, participatia in bursa de valori din Londra (London Stock Exchange-LSE), consolidandu-si astfel pozitia de cel mai mare actionar la bursa londoneza, informeaza Rompres.
       
Detinerea de peste 25 de procente indica faptul ca operatorul bursier american are acum posibilitatea de a bloca actiunile in LSE, adica beneficiaza de dreptul de veto cand e vorba de anumite rezolutii sau de schimbarea unor articole ale asociatiei de actionari.
       
Nasdaq a informat, vineri, ca a achizitionat inca 2,2 milioane actiuni din LSE cu pretul mediu de 1.235,5 pence (23,10 dolari sau 18,09 euro) pe actiune.
       
Cotatia actiunilor LSE a crescut, vineri la pranz, cu 0,2 procente, ajungand la 1.238 pence (23,16 dolari sau 18,14 euro).
       
La finele lunii martie 2006, Nasdaq a anuntat ca renunta la preluarea LSE, dupa ce oferta sa de 2,4 miliarde lire sterline (4,5 miliarde dolari) a fost respinsa.
       
Dupa doar doua saptamani, Nasdaq anunta preluarea a 14,99 la suta din actiunile LSE, pentru ca la data de 3 mai participatia detinuta de operatorul bursier american sa creasca din nou pana la 18,7 procente.
       
Avand in vedere ca Nasdaq a renuntat oficial la data de 30 martie 2006 la oferta de preluare a LSE, timp de sase luni operatorul bursier american nu are voie sa detine o participatie mai mare de 30 la suta din actiunile LSE, cu exceptia cazului in care ar aparea o oferta rivala sau conducerea LSE ar accepta o oferta revizuita.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fondul Proprietatea, profit in crestere cu 59%