Consiliul de Securitate ONU a impus, joi, noi sanctiuni financiare Coreei de Nord ca reactie la al treilea test nuclear efectuat de regimul de la Phenian, informeaza AFP.
Proiectul de rezolutie, propus de SUA, Marea Britanie, Coreea de Sud si Franta, a fost adoptat in unanimitate de cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, relateaza Mediafax.

Rezolutia prevede supravegherea atenta a diplomatilor nord-coreeni si extinde lista entitatilor vizate de sanctiuni financiare.

De asemenea, o serie de demnitari nord-coreeni sunt vizati de restrictii de calatorie.

Noile sanctiuni impuse de Consiliul de Securitate ONU "vor lovi dur" regimul de la Phenian, afirma ambasadorul american la Natiunile Unite, Susan Rice, citata de AFP.

Subliniind ca Rezolutia 2.094, adoptata joi, prevede "noi sanctiuni financiare severe", Rice a apreciat ca sanctiunile "vor lovi dur si vor accentua izolarea Coreei de Nord".

"Sfidarea comunitatii internationale ii va costa scump pe liderii nord-coreeni. Intreaga lume este unita in dorinta de a denucleariza Peninsula Coreea", a dat asigurari Rice.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri