Pentru ca Sharia condamna camata, institutiile financiare au nevoie de consultanta islamica pentru a putea patrunde pe piata musulmana estimata la 200 de miliarde de dolari
Bancile occidentale au pornit o campanie de recrutare a invatatilor islamici priceputi la finante, care sa le ajute sa patrunda pe piata musulmanilor, arata Financial Times. Islamul interzice orice forma de camata, de aceea credinciosii musulmani nu apeleaza la serviciile oferite de banci decit daca un invatat specializat in Sharia (Legea islamica) aproba respectivul serviciu printr-o fatwa (decret religios).

Numarul invatatilor musulmani priceputi la finante este insa foarte mic, ceea ce face ca marile banci sa se bata pentru sfaturile oferite de acestia. Exista probabil 150 de astfel de invatati in lume, specialisti in finante islamice, dar numai 20 sint recunoscuti la nivel international, spune Humayon Dar, director al Dar Al Istithmar (Casa Investitiilor), firma de consultanta in domeniul Sharia. Pentru ca sint atit de putini, acesti invatati isi petrec timpul calatorind cu avionul dintr-un colt de lume in altul. Pretul unei astfel de consultante poate ajunge si la 500.000 de dolari, dar o mare parte din suma este virata spre actiuni caritabile.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5376&art=12940&cHash=64a2a6274c

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri