Parlamentul cipriot a respins taxa pe depozite bancare, conditie pentru primirea unui pachet de imprumuturi externe de la zona euro, relateaza AFP, potrivit Mediafax.
Proiectul a fost respins cu 36 de voturi impotriva, 19 abtineri si niciun vot favorabil. "Proiectul a fost respins", a declarat presedintele Parlamentului de la Nicosia, Yiannakis Omiru.

Miile de manifestanti adunati in fata sediului Parlamentului si-au exprimat satisfactia pentru acest vot.

Principalul partid de guvernamant, Miscarea Democrata, anuntase ca se va abtine de la vot. Miscarea Democrata controleaza 20 din cele 56 de locuri din Parlament si guverneaza impreuna cu Partidul Democrat, care are 8 locuri. Celelalte partide mari, Partidul Comunist si Partidul Verde, se opun opun taxei.

BCE a luat act de hotararea Parlamentului cipriot

Banca Centrala European a luat act, marti seara, de votul negativ al Parlamentului cipriot privind planul UE de asistenta financiara, reiterand ca va furniza necesarul de lichiditati sistemului bancar cipriot.

"BCE a luat act de hotararea Parlamentului cipriot si este in contact cu partenerii din cadrul Troicii. BCE reafirma angajamentul de a furniza necesarul de lichiditati conform reglementarilor existente", scrie institutia.

BNR este cu ochii pe Cipru. Isarescu, grabit sa gestioneze "criza cipriota"


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un DJ a murit de COVID-19, după ce le-a spus medicilor ”să salveze pe altcineva”
Setari Cookie-uri