Bulgaria si Romania sunt folosite mereu, din nefericire, drept o scuza convenabila pentru problemele interne ale partenerilor europeni, a declarat presedintele bulgar Rosen Plevneliev, intr-un interviu acordat revistei germane Focus, scrie Mediafax.
Plevneliev sustine ca trebuie analizate date concrete inainte de lansarea unor astfel de acuzatii.

"Dintre cei 20.000 de romi romani si bulgari care s-ar fi mutat in Franta, doar 600 sunt din Bulgaria si doar 80 dintre ei stau in Franta ilegal", a subliniat el.

Presedintele bulgar recunoaste ca exista o problema cu romii, dar subliniaza ca aceasta trebuie definita foarte clar.

"Bulgaria nu are milioane de romi, numarul lor exact este de 300.000. Ei reprezinta mai putin de 5 la suta din populatie", subliniaza el.

Comentand amanarea, din nou, a aderarii Bulgariei la Schengen, el cere o recunoastere a eforturilor tarii sale de a pazi granitele externe ale UE.

El subliniaza ca Bulgaria a investit in total 100 de milioane de euro in acest domeniu si ca granita sa este sigura.

"Sunt doar 200 de intrari ilegale pe an pe la granita bulgaro-turca", in timp ce in Italia si Grecia numarul depaseste 20.000", adauga el.

Sursa foto: http://www.president.bg/photo-gallery1012

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri