Bill Gates este pentru al 11-lea an consecutiv cel mai bogat om din lume, conform topului realizat de revista Forbes. Marea surpriza a anului 2005 este insa omul de afaceri de origine indiana Lakshmi Mittal, regele otelului, care a urcat de pe pozitia a 62-a pe a 3-a.
Revista americana Forbes a dat publicitatii, joi, topul celor mai bogati oameni ai Planetei. Conform realizatorilor clasamentului, anul 2004 a fost un an foarte bun pentru miliardarii in dolari. Mogulii Terrei sunt din 47 de state, incluzand pentru prima data tari ca Polonia, Kazahstan, Ucraina, Islanda. Nou-intratii in topul Forbes sunt 69 de americani si 38 de europeni.

LIDERUL.

Fondatorul corporatiei Microsoft, Bill Gates, este lider incontestabil de 11 ani, averea lui fiind intr-o usoara scadere fata de 2004, respectiv 46,5 miliarde de dolari, comparativ cu 46,6 miliarde de dolari in urma cu un an. Pozitia a 2-a a clasamentului este ocupata de presedintele companiei Berkshire Hathaway, Warren Buffett, la randul sau un mai vechi obisnuit al varfului clasamentului. Averea lui Buffett s-a majorat insa cu 2,6%, pana la 44 de miliarde de dolari, diminuand astfel decalajul fata de eternul lider.

OTELUL.

Surpriza anului vine de pe locul al 3-lea, de la proprietarul celui mai mare producator siderurgic din lume, omul de afaceri Lakshmi Mittal, care a consemnat cea mai spectaculoasa crestere a averii in ultimul an, cu 18,8 miliarde de dolari, pana la 25 de miliarde de dolari. In editia precedenta a clasamentului, actualul ocupant al locului al 3-lea se situase pe pozitia a 62-a. Cresterea preturilor la otel pe piata globala, precum si achizitia mai multor combinate siderurgice, in special in Europa de Est, au facut ca Mittal sa aiba un an bun. Rusia nu a excelat in topul Forbes, dupa ce omul de afaceri rus Mihail Hodorkovski, fostul director executiv al grupului petrolier Iukos, a ajuns dupa gratii si a pierdut cei mai multi bani in ultimul an, averea sa reducandu-se de la 12,8 la 2,2 miliarde de dolari.

LIMITE.

Averea totala a celor 691 de miliardari in dolari ai lumii s-a marit anul trecut cu 300 de miliarde de dolari, ajungand la aproximativ 2.200 de miliarde de dolari. Germanul Albert von Thurn und Taxis, cu o avere de doua miliarde de dolari, este cel mai tanar miliardar avand 21 de ani. John Simplot, care si-a construit averea prelucrand cartofi, este cel mai in varsta, la 96 de ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri