Piraeus Bank a finalizat preluarea pentru 524 milioane de euro a unitatilor locale ale bancilor cipriote Bank of Cyprus, Cyprus Popular Bank (Laiki) si Hellenic Bank, devenind in urma tranzactiei cea mai mare banca din Grecia.
"Piraeus Bank a semnat marti un acord pentru preluarea tuturor depozitelor, creditelor si sucursalelor de pe piata locala apartinand Bank of Cyprus, Cyprus Popular Bank (CPB) si Hellenic Bank, inclusiv imprumuturi si depozite ale subsidiarelor din Grecia (leasing, factoring si Investment Bank of Greece), pentru o suma de 524 milioane de euro", se arata intr-un comunicat al Piraeus Bank, citat de cotidianul elen Kathimerini, potrivit Mediafax.

Tranzactia asigura stabilitatea sistemului bancar elen, sprijina Cipru in eforturile de a depasi criza si asigura depozitele, clientii si angajatii celor unitatilor locale ale celor trei institutii de credit, noteaza Piraeus.

Preluarea operatiunilor din Grecia ale bancilor cipriote de catre institutii de credit elene a fost decisa in acordul dintre Cipru si zona euro, parte a planurilor de diminuare a sectorului financiar al Ciprului si de a impiedica contagiunea crizei.

Finalizarea tranzactiei, anuntata vineri, inseamna ca Piraeus Bank va avea active totale consolidate de 95 miliarde de euro, 1.660 de sucursale si 24.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri