Angajatii Fiat intra in greva

Mai multe mii de angajati ai grupului italian Fiat SpA, care se tem ca isi vor pierde locurile de munca, au intrat greva, organizand totodata un mars de protest pe strazile capitalei Roma.

Greva de opt ore a fost instaurata in toate facilitatile de productie ale companiei, pe tot cuprinsul Italiei.

Protestul de la Roma a atras 10.000 de participanti, potrivit agentiei italiene de presa Apcom si a produs grave intreruperi ale traficului urban in centrul capitalei.

Fiat SpA incearca sa isi refaca sanatatea financiara dupa mai multi ani de criza, cele mai recente rezultate aratand ca anul trecut pierderile s-au ingustat, inclusiv la divizia auto a grupului, Fiat Auto.

Planul de restructurare a companiei - concentrat in jurul sprijinirii diviziei auto, ca prioritate de afaceri - nu presupune inchiderea vreunei unitati de productie. Cu toate acestea, Fiat foloseste un sistem de somaj tehnic temporar, prin care acorda zile libere fara plata mai multor angajati , pentru a armoniza cadenta productiei cu cererea de pe piata.

Angajatii protesteaza impotriva acestei politici, ce poate avea ca deznodamant concedieri masive.

Salariatii Fiat cer, de asemenea, ca grupul torinez sa investeasca mai mult in tehnologie, cu care sa dezvolte noi modele de automobile, avand in vedere cresterea actiunilor companiei ce pot asigura un viitor sigur fortei de munca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri