Armata nord-coreeana a anuntat joi ca a primit aprobarea finala pentru a declansa operatiuni militare impotriva Statelor Unite, inclusiv eventuale lovituri nucleare, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Intr-un comunicat citat de agentia de presa oficiala nord-coreeana KCNA, primit la Seul, Statul Major General al armatei declara ca informeaza in mod oficial Washingtonul ca amenintarile americane vor fi "zdrobite" prin "mijloace de lovire nucleara".

"Operatiunea nemiloasa a fortelor armate revolutionare (nord-coreene) in acest sens a fost definitiv examinata si ratificata", afirma armata.
Phenianul a multiplicat provocarile, in ultimele saptamani, si a amenintat cu eventuale lovituri impotriva Statelor Unite, Hawaii si Guam, in Pacific.

"Momentul exploziei se apropie repede", se adauga in comunicat, care ofera asigurari ca un razboi ar putea avea loc in Peninsula Coreea inca de "astazi" (joi) sau "maine" (vineri).

"Tinand cont de aceasta situatie, Statul Major General al armatei nord-coreene, insarcinat cu toate operatiunile, va adopta contramasuri militare practice puternice", se arata in continuare in document.

Armata apreciaza ca responsabilitatea actualei crize "revine in intregime" Statelor Unite, evocand participarea unor bombardiere americane de tip B-52, capabile sa transporte bombe nucleare, si a unor bombardiere "invizibile" de tip B-2 la manevre militare comune cu Coreea de Sud, care se desfasoara in prezent.

"Intreaga peninsula coreeana nu a (mai) fost expusa, niciodata ca acum, unui asemenea pericol de razboi nuclear", se avertizeaza in comunicat.

Casa Alba cere Coreei de Nord sa inceteze cu amenintarile

Casa Alba a cerut Coreei de Nord sa inceteze cu amenintarile, dupa ce statul stalinist si-a intensificat retorica belicoasa, declarandu-si armata pregatita sa declanseze eventuale lovituri nucleare impotriva Statelor Unite, relateaza AFP.

"Am vazut astazi o noua declaratie a Coreei de Nord, care agita inca o data o amenintare neconstructiva", a declarat Caitlin Hayden, o purtatoare de cuvant a Consiliul National american de Securitate.

"Aceasta este o noua declaratie provocatoare care izoleaza inca un pic Coreea de Nord de restul comunitatii internationale si subliniaza nevoia sa de dezvoltare economica", a adaugat ea.

"Coreea de Nord ar trebui sa isi opreasca amenintarile provocatoare si sa se conformeze mai degraba obligatiilor sale internationale", a continuat Hayden.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Politia SUA a prins mai multi romani decat cubanezi intrati ilegal