Sicriul in care se afla corpul neinsufletit al baroanei Margaret Thatcher, fost premier britanic, a fost luat, in noaptea de luni spre marti, de la Hotelul Ritz din Londra, unde fosta sefa a conservatorilor britanici a decedat luni dimineata, relateaza AFP, citat de Mediafax.
O ambulanta privata a venit putin dupa miezul noptii si a luat sicriul, transportat catre o destinatie ce nu a fost comunicata.

Baroana Thatcher locuia la Ritz, in urma spitalizarii sale, la sfarsitul lui decembrie, cand a fost supusa unei operatii la nivelul vezicii. Ea a decedat luni dimineata in acest hotel, in urma unui accident vascular cerebral, la varsta de 87 de ani.

Funeraliile "Doamnei de Fier" urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare, la o data care nu a fost comunicata inca.

Fostul premier, a carei politica si mostenire continua sa suscite o controversa puternica, va primi onoruri militare, la Catedrala Saint Paul, la Londra, in cadrul unor "funeralii ceremonioase", potrivit terminologiei oficiale, ca cele organizate pentru printesa Diana si regina-mama Elizabeth.

Insa baroana Thatcher nu va primi funeralii nationale, organizate pentru monarhi si, conform unui acord al reginei Elizabeth a II-a cu Parlamentul, pentru anumite personalitati foarte importante ale vietii publice, in cele mai multe cazuri fosti premieri.

Mai multi deputati conservatori britanici au apreciat, in mesaje postate pe Twitter, ca "Doamna de Fier" merita un asemenea omagiu.

Insa, potrivit purtatorului acesteia de cuvant, Tim Bell, Margaret Thatcher nu dorea "funeralii nationale, si nici familia". "Ea nu vrea mai ales sa-i fie expus corpul in mod public si nu vrea o parada aeriana, deoarece aprecia ca reprezinta niste bani risipiti", a declarat Bell.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri