Economia Rusiei risca sa intre in recesiune la toamna, daca nu sunt luate urgent masuri de stimulare, a avertizat vineri ministrul Economiei, Andrei Belousov, transmite RIA Novosti.

"Vom propune masuri de stimulare", a spus Belousov, adaugand ca in caz contrar economia va ajunge pana in toamna la crestere zero.
El a aratat ca aceste masuri sunt necesare pentru ca economia sa iasa din situatia actuala si sa nu intre in recesiune, iar o intalnire pe aceasta tema cu presedintele Vladimir Putin va avea loc in curand, scrie Mediafax.

Ministerul Economiei a redus estimarea referitoare la cresterea economiei ruse in acest an de la 3,6% la 2,4%, din cauza stagnarii exporturilor si a investitiilor, a anuntat joi secretarul de stat Andrei Klepac.

Institutia anticipeaza totodata ca iesirile de capital din 2013 vor ajunge la 30-35 miliarde de dolari, cu mult peste estimarile anterioare, de pana la 10 miliarde de dolari.

PIB-ul Rusiei a crescut anul trecut cu 3,4%, cel mai lent ritm dupa recesiunea din 2009, din cauza cererii scazute petnru exporturile rusesti in Europa.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Punctele nevralgice si amenintarile care vor marca economia mondiala