Ministrul de Finante al Frantei, Pierre Moscovici, a adormit in timpul discutiillor din luna martie privind acordul de bailout al Ciprului, intr-o reuniune de urgenta la Bruxelles care s-a prelungit pana dupa miezul noptii, oficialul fiind trezit de directorul executiv al FMI, Christine Lagarde.
Moscovici a atipit chiar dupa miezul noptii, iar majoritatea colegilor sai din zona euro nu au observat, continuand sa dezbata detaliile pachetului de 10 miliarde euro.

Lagarde a fost nevoita sa se apropie de ministrul francez si sa il trezeasca, potrivit unor surse care au participat la discutiile din 24-25 martie, citate de Reuters, preluata de CNBC si citata de Mediafax.

Guvernele din zona euro au anuntat pe 25 martie un acord de 10 miliarde euro cu Ciprul, care a marcat o schimbare esentiala de directie in privinta solutiilor Europei pentru criza datoriilor de stat.

Acordul presupune recapitalizarea sectorului bancar cipriot "din resurse proprii", inclusiv prin accesarea depozitelor constituite la bancile din tara, masura controversata care a fost introdusa si intr-un proiect de directiva europeana, urmand sa fie legiferata la nivelul UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri