Grupul american Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul Warren Buffett, si-a redus participatia la agentia de rating Moody's, unde este cel mai mare actionar, dupa ce cotatia bursiera a companiei a urcat cu 21% de la inceputul acestui an, transmite Bloomberg.

Berkshire a vandut in aceasta saptamana 1,75 milioane de actiuni Moody's la preturi cuprinse intre 59,93 si 60,94 dolari pe actiune, pe care a incasat intre 104,8 milioane dolari si 106,6 milioane de dolari, reiese din raportarile catre autoritatile de reglementare a pietei de capital, noteaza Mediafax.

Potrivit datelor Yahoo Finance, Berkshire Hathaway detinea la finele anului trecut 28,4 milioane de actiuni Moody's, reprezentand 12,76% din total.

Actiunile Moody's au scazut semnificativ in luna februarie, cand principalul competitor, agentia Standard & Poor's (S&P), a anuntat ca ar putea fi actionata in judecata pentru ca ar fi atribuit ratinguri exagerat de bune unor obligatiuni bazate pe credite ipotecare.

Buffett a inceput sa-si reduca participatia la Moody's inca din 2009 si a criticat agentia pentru ca nu a anticipat scaderea preturilor de pe piata imobiliara.

Berkshite Hathaway detine 26,7 milioane de actiuni la Moody's in urma tranzactiilor din ultimele zile, fata de 48 milioane de actiuni in 2009. Holdingul lui Buffett este inca cel mai mare actionar al agentiei de rating.

Actiunile Moody's au scazut miercuri la New York cu 5 centi, la 60,8 dolari. Titlurile au crescut cu 14% in luna aprilie si cu 11% in luna martie, dupa o scadere de 12% in februarie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cat de bogat era Warren Buffett la varsta ta?