Cel putin cinci fonduri de investitii poarta discutii cu Capvest Equity Partners privind lansarea unei oferte comune pentru afacerile cu produse congelate al Unilever, Birds Eye si Iglo, potrivit editiei de duminica a publicatiei The Business, citata de Reuters.

Fondurile de investitii interesate de preluare sunt Kohlberg Kravis Roberts, CVC Capital Partners, Cinven, JP Morgan Partners si Blackstone, se arata in articol. Grupul anglo-olandez Unilever si-a anuntat, in luna februarie, intentia de a vinde marcile Birds Eye si Iglo, precizand ca va pastra Findus din Italia precum si operatiunile din domeniul inghetatei. Compania va oferi, la finele acestei luni, detaliile privind vanzarea activitatilor si intentioneaza sa finalizeze aceste tranzactii pana la sfarsitul anului. Goldman Sachs consiliaza Unilever in privinta vanzarii, iar pretul este estimat la 1,4 miliarde dolari.

Producatorii anglo-britanici ai supelor Knorr, sapunurilor Dove si detergentilor Omo a reportat, recent, o crestere a cifrei de afaceri de 9% pentru primul trimestru al acestui an. Aceasta este a sasea crestere trimestriala consecutiva a vanzarilor companiei, ca urmare a politicii de reducere a preturilor si a investitiilor puternice in promovare, dupa ce in septembrie 2004 compania inregistra primele sale profituri, la 76 de ani de existenta.