Cel putin cinci fonduri de investitii poarta discutii cu Capvest Equity Partners privind lansarea unei oferte comune pentru afacerile cu produse congelate al Unilever, Birds Eye si Iglo, potrivit editiei de duminica a publicatiei The Business, citata de Reuters.

Fondurile de investitii interesate de preluare sunt Kohlberg Kravis Roberts, CVC Capital Partners, Cinven, JP Morgan Partners si Blackstone, se arata in articol. Grupul anglo-olandez Unilever si-a anuntat, in luna februarie, intentia de a vinde marcile Birds Eye si Iglo, precizand ca va pastra Findus din Italia precum si operatiunile din domeniul inghetatei. Compania va oferi, la finele acestei luni, detaliile privind vanzarea activitatilor si intentioneaza sa finalizeze aceste tranzactii pana la sfarsitul anului. Goldman Sachs consiliaza Unilever in privinta vanzarii, iar pretul este estimat la 1,4 miliarde dolari.

Producatorii anglo-britanici ai supelor Knorr, sapunurilor Dove si detergentilor Omo a reportat, recent, o crestere a cifrei de afaceri de 9% pentru primul trimestru al acestui an. Aceasta este a sasea crestere trimestriala consecutiva a vanzarilor companiei, ca urmare a politicii de reducere a preturilor si a investitiilor puternice in promovare, dupa ce in septembrie 2004 compania inregistra primele sale profituri, la 76 de ani de existenta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri