Politica de scumpire a creditelor in Statele Unite ar putea continua, sub influenta deprecierii monedei nationale, ca masura de stopare a avansului inflatiei, a declarat Janet Yellen, presedintele Rezervei Federale (Fed) din San Francisco, citata de Reuters. Fed monitorizeaza evolutia descendenta a dolarului american, intrucat aceasta ar putea avea un impact semnificativ asupra cresterii preturilor importurilor, precum si asupra avansului cererii pentru exporturi, a declarat Yellen dupa un discurs tinut la University of California Santa Cruz, cu tema "Politica monetara in contextul globalizarii".

Deprecierea dolarului, informeaza Mediafax, ar putea stimula cresterea exporturilor si avansul inflatiei, si ar genera necesitatea implementarii unei politici monetare mai stricte. Pastrand traditia institutiei pe care o reprezinta, Yellen a refuzat sa ofere vreun comentariu cu privire la un curs adecvat al monedei nationale, dar a afirmat ca politica Fed are impact atat asupra ratelor dobanzilor, cat si asupra dolarului. "Tendinta de apreciere a dolarului ca reactie la o politica monetara mai stricta ar influenta inflatia, prin intermediul reducerii pretului importurilor", a continuat Yellen. Presedintele Fed a explicat, de asemenea, ca procesul globalizarii nu afecteaza capacitatea institutiei de a-si atinge obiectivele cu privire la inflatie.

"Din perspectiva politicii monetare, globalizarea este un determinant cu greutate... dar, chiar si asa, globalizarea nu pune in pericol capacitatea Fed de a-si atinge obiectivele cu privire la inflatie", a afirmat Yellen intr-o alta conferinta. Pietele financiare anticipeaza ca rata dobanzii va fi majorata din nou de catre Comitetul pentru politica monetara (Federal Open Market Committee) in cadrul intalnirii din perioada 28-29 iunie, cu 0,25%. Aceasta ar fi a 17-a majorare consecutiva a dobanzii de referinta, situata la 5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri