Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a avut loc sambata in apropierea coastei de nord-est a Japoniei, a anuntat Institutul american pentru geofizica USGS, dar nu a fost declansata vreo alerta de tsunami si nu s-a anuntat vreo paguba, relateaza AFP.

Cutremurul s-a produs la ora locala 14.48 (8.48, ora Romaniei), la aproximativ 50 de kilometri in largul orasului Namie, in regiunea devastata de tsunami pe 11 martie 2011, apropiata de Centrala Nucleara Fukushima Daiichi, porivit USGS, scrie Mediafax.

Adancimea a fost estimata de catre institut la 41,5 kilometri sub Oceanul Pacific.

Agentia japoneza de meteorologie nu a declansat nicio alerta si nici nu a avertizat in legatura cu un eventual tsunami.

Firma care gestioneaza Fukushima Daiichi, Tokyo Electric Power (TEPCO), a anuntat ca nu a fost constatata vreo anomalie in incinta centralei dupa seism.

Oficiali din cadrul prefecturilor Fukushima si Miyagi, cele mai apropiate de epicentru, nu au primit imediat vreo informatie cu privire la pagube sau victime.

Aceasta regiune a fost devastata pe 11 martie 2011 de un cutremur cu magnitudinea 9, in largul coastei de nord-est a Insulei Honshu, care a provocat un tsunami urias, soldat cu aproape 19.000 de morti si antrenand un acident nuclear la Fukushima.

Japonia se confrunta in prezent cu o perioada de puternica activitate sesimica, potrivit unor experti niponi.

Situata la jonctiunea a patru placi tectonice, tara inregistreaza anual aproximativ 20% dintre cele mai puternice cutremure din lume. Nicio regiune de pe teritoriul japonez nu este ocolita.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si