Recipientele din sticla in care era pana acum depozitat uleiul de masline in restaurante ar putea disparea de la 1 ianuarie 2014 potrivit unei decizii a Comisiei Europene, informeaza Telegraph.co.uk.

Incepand cu anul viitor clientii restaurantelor vor utiliza uleiul de masline direct din ambalajele originale, prevazute cu un ajutaj (cioc) si etichetate conform standardelor europene, arata o decizie a Comisiei Europene. Folosirea recipientelor din sticla care pot fi umplute din nou si achizitionarea de catre restaurante a uleiului de masline de la producatori mici sau proprietari ai unor afaceri de familie vor fi interzise.

“Aceasta decizie ne va afecta cu siguranta. E vorba despre libertatea de a alege. Noi achizitionam uleiul de masline de la o ferma din Spania si de anul viitor nu vom mai putea face acest lucru. Decizia nu face altceva decat sa ingroape industria artizanala”, a spus proprietarul unui restaurant londonez.

Comisia Europeana a motivat aceasta decizie invocand aspecte care tin de igiena si pentru a proteja “imaginea uleiului de masline”, fiind o masura care vine in sprijinul producatorilor industriali din Spania, Italia, Grecia si Portugalia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Radiografia educatiei: cati tineri tin la diploma si merg la facultate