Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, arata tot mai putin ca puternica echipa de fotbal Bayern Munchen, care a dominat Liga Campionilor in acest an, si incepe sa semene cu o formatie de mijlocul clasamentului, a declarat un economist de la Royal Bank of Scotland (RBS).
Economia zonei euro nu arata semne de receuperare, dupa sase trimestre consecutive de recesiune, si chiar si Germania are dificultati, a afirmat economistul Marcus Wright, potrivit Mediafax.

"Germania arata tot mai putin ca Bayern Munchen si un pic mai mult ca o echipa de mijlocul clasamentului. Puternica industrie prelucratoare din Germania se chinuie pe un loc nu foarte bun pe la mijlocul clasamentului", a spus economistul, citat de CNBC.

Bayern Munchen a ajuns in finala Ligii Campionilor, cea mai puternica competitie intercluburi, unde va intalni o alta echipa germana, Borussia Dortmund. Finala Ligii Campionilor va avea loc sambata, pe stadionul Wembley. Bayern Munchen s-a calificat pentru a doua oara consecutiv in finala Ligii Campionilor dupa ce a invins cu scorul general de 7-0 formatia spaniola FC Barcelona, in semifinalele competitiei.

Germania si tarile de la periferia zonei euro au nevoie de avansul consumului si cheltuielilor guvernamentale si nu de politica de austeritate promovata de cancelarul Angela Merkel, a adaugat analistul RBS.

Guvernul de la Berlin are un mic surplus bugetar, astfel ca ar putea interveni pentru sprijinirea economiei prin cheltuieli mai mari. Comparativ cu alte economii importante, Germania are avantajul cresterii salariilor, noteaza Wright.

"Salariile la nivelul tarii cresc cu 3% anual. In comparatie, salariile din Marea Britanie se afla in urcare cu numai 0,4% si nu au mai atins un avans de 4% de patru ani", a declarat economistul.

Economiei Germaniei a evitat la limita intrarea in recesiune in timpul primului trimestru, cu o crestere de numai 0,1%, dupa o contractie de 0,7% in precedentele trei luni. Franta, a doua mare economie a zonei euro, nu a reusit sa evite un al doilea trimestru de scadere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri