Investitorii straini care se gandesc sa intre pe piata din Bulgaria ar putea fi foarte precauti atata timp cat tara se lupta sa iasa din instabilitatea politica, au avertizat marti experti occidentali citati de Novinite
Seful departamentului comercial al Ambasadei Austriei la Sofia, Michael Angerer, a declarat la televiziunea bulgara Air TV ca "investitorii aflati deja in Bulgaria spera ca situatia sa ramana stabila", scrie Mediafax.

Angerer a avertizat ca va fi greu sa fie atrasi investitori straini daca instabilitatea politica declansata de protestele anti-saracie, soldate in februarie cu demisia guvernului condus de Boiko Borisov, va continua.

Companiile vor un cadru legislativ clar, care ajuta la dezvoltarea afacerilor, a adaugat Angerer.

"Atat investitorii austrieci, cat si cei italieni sunt atrasi de Bulgaria datorita potentialului bun de investitii, in diferite sectoare. Este important insa ca viitorul guvern sa ia masurile necesare pentru promovarea tarii intr-o maniera noua", a declarat Marco Montecchi, presedintele Camerei Italiene de Comert in Bulgaria.

Montecchi a aratat ca Bulgaria ar trebui sa isi imbunatateasca imaginea in strainatate, pentru ca are un potential bun.
"Vedem Bulgaria ca o tara in care putem investi mereu. Companiile sunt multumite de impozitul unic de 10%, in timp ce in majoritatea statelor europene impozitul pe profit este de circa 40%", a spus oficialul italian.

Montecchi recomanda ca impozitul pe profit sa fie majorat cu 1-2 puncte procentuale de noul guvern, iar veniturile suplimentare rezultate sa fie folosite pentru asistenta sociala. El considera ca si in urma cresterii impozitul pe profit va fi avantajos pentru investitorii italieni.

Noul parlament bulgar s-a reunit marti in prima sa sesiune, in urma alegerilor anticipate de la 12 mai, dupa care conservatorii si socialistii au esuat sa obtina o majoritate suficienta pentru a forma un guvern.

"Am plonjat intr-o criza politica, sociala, economica si totodata parlamentara. Sa nu agravam crizele, ci sa le rezolvam una cate una", a indemnat seful statului, Rosen Plevneliev, intr-un discurs in fata deputatilor.

Presedintele a indemnat din nou la formarea rapida a unui guvern cu prioritati clare, care sa permita iesirea din impas si sa raspunda asteptarilor populatiei in ceea ce priveste crearea de locuri de munca si cresterea economica.

El va organiza joi consultari cu partidele politice si va incredinta, in urma acestora, un mandat de formare a unui guvern, cel mai probabil conservatorilor, care s-au clasat primii dupa vot.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri