Parlamentul turc a adoptat o lege de "amnistie a capitalului", care reduce de la 30-40% la maxim 2% taxa perceputa de stat la repatrierea averilor detinute in strainatate, iar decizia ar putea conduce la aducerea in tara a unor fonduri de pana la 100 miliarde de euro, potrivit AFP
Legea elimina amenzile si taxelor ridicate impuse de autoritati la repatrierea activelor, potrivit Mediafax.

In plus, statul se angajeaza sa nu investigheze daca averile detinute in afara tarii au eludat in trecut plata taxelor.
Pentru a beneficia de amnistia fiscala, populatia si companiile trebuie sa depuna o declaratie fiscala inainte de sfarsitul lunii iulie.

Legea ar putea ajuta la repatrierea in Turcia a 100-130 miliarde de dolari (77-100 miliarde de euro), afirma experti, citati de AFP.

Ankara a lansat o initiativa similara in 2009, pentru a limita efectele crizei financiare globale.

Dupa doi ani de crestere economica de aproape 9%, in 2010 si 2011, economia Turciei, aflata pe locul al 17-lea la nivel global, a incetinit puternic anul trecut, la numai 2,2%.

Ce parere aveti? Cum vi se pare initiativa Turciei? Ar fi posibil si la noi?

1. Care este tranzactia anului (2012 + S1 2013) in opinia dumneavoastra?

2. Cine sunt antreprenorii anului implicati intr-o tranzactie?

3. Votati cel mai dinamic investitor din piata de fuziuni si achizitii.

4. Care este, in opinia dumneavoastra, tranzactia anului in banking?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri