BAA Plc, cel mai mare proprietar aeroportuar din lume, a respins o noua oferta de preluare in valoare de 9,73 miliarde lire sterline (18,2 miliarde dolari) din partea Ferrovial, informeaza Rompres. Ferrovial, a doua companie spaniola de constructii, a oferit 900 pence pe actiune cash, adica 11 procente peste valoarea ofertei precedente de 810 pence.

BAA, companie care opereaza sapte aeroporturi in Marea Britanie, inclusiv aeroporturile londoneze Heathrow, Gatwick si Stansted, a precizat ca oferta in numerar depusa de partea spaniola nu reflecta valoarea adevarata a activelor sale. BAA detine 63% din traficul aerian britanic si a apreciat oferta spaniola "prea mica", fata de valoarea de cel putin 10,2 miliarde lire sterline.

Valoarea cotatiilor BAA a crescut cu 59,5 pence sau 7,3 procente, ajungand la 880 pence, fiind tranzactionata cu 871 pence la bursa londoneza la 11:24 a.m. ora Londrei. Asta inseamna ca valoarea de piata a BAA este cu 29 pence sub valoarea ofertei spaniolilor, valoarea totala de piata a consortiului britanic fiind de 9,42 miliarde lire sterline.

La jumatatea lunii aprilie, la aproximativ doua saptamani dupa ce a respins o oferta de preluare in valoare de 8,75 miliarde lire sterline (15,35 miliarde dolari), sau 810 pence per actiune, lansata de grupul spaniol Ferrovial, operatorul aeroportuar britanic BAA Plc a respins ca insuficienta o alta oferta de 9,4 miliarde lire sterline (16,5 miliarde dolari), sau 870 pence per actiune, lansata de un grup de investitori care includea si banca americana de investitii Goldman Sachs.

In ultima vreme, aeroporturile din Europa au atras numerosi investitori, avand in vedere estimarile potrivit carora traficul aerian in Europa se va dubla pana in 2020, ajungand la doua miliarde pasageri pe an. La sfarsitul anului trecut, BAA a reusit sa preia controlul la aeroportul international de la Budapesta cu o oferta de 2,2 miliarde dolari, oferta superioara celei depuse de grupul german Hochtief.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri