Cei mai bogati oameni din lume, reprezentand 1% din populatia planetei, detin 39% din avutia totala de 135.000 de miliarde de dolari, iar ponderea care le revine acestora va creste probabil in urmatorii ani, arata un studiu al Boston Consulting Group, citat de Mediafax.
Avutia aflata in proprietate privata a crescut anul trecut la nivel global cu 7,8%, la 135.000 de miliarde de dolari, arata studiul, citat de CNBC.

Cei mai bogati, insemnand 1% din total, detin impreuna 52.800 miliarde de dolari, in timp ce persoanele cu active de peste 5 milioane de dolari controleaza aproape un sfert din avutia mondiala.

Aceasta concentrare se va accentua si mai mult in anii urmatori, intrucat avutia bogatilor creste mai rapid decat totalul la nivel global.
Numarul milionarilor a urcat anul trecut cu 10% si a ajuns la 13,8 milioane.

Studiul ia in calcul un avans anual de 4,8% la nivel general in urmatorii cinci ani, in timp ce pentru milionari ritmul va fi de aproape doua ori mai rapid.

Averea persoanelor cu peste 5 milioane de dolari va creste in fiecare an cu circa 8%, iar a celor cu peste 100 de milioane de dolari va spori cu 9,2%.

Aceasta crestere a avutiei bogatilor este sustinuta in economiile dezvoltate in mare parte de evolutia pietelor de capital, in timp ce pentru tarile in dezvoltae principalele motoare sunt avansul economic si economisirea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri