Guvernatorul Bancii Angliei Mervyn King regreta ca s-a concentrat prea mult pe cariera pe parcursul celor 20 de ani petrecuti la banca centrala a Marii Britanii, si intentioneaza ca dupa retragerea din functie, la sfarsitul lunii iunie, sa-si onoreze promisiunea facuta sotiei de a lua lectii de dans, scrie Mediafax.

Intr-un interviu care cuprinde detalii persoanle, situatie rar intalnita, King a afirmat ca este trist ca viata sa pivata a avut de suferit pentru ca s-a concentrat prea mult asupra carierei.

King, 65 de ani, nu are copii si s-a insurat abia in 2007.

"Cariera a fost intotdeauna pe primul loc. Asta a fost probabil o greseala", a spus seful Bancii Angliei postului BBC Radio 4, citat de Reuters.

Bancherul vorbeste rarerori despre viata privata, insa unele aspecte, prcum pasiunea pentru crichet si clubul de fotbal Aston Villa sunt cunoscute.

King a acordat interviul in cadrul emisiunii Desert Island Discs a BBC Radio 4, unde persoane cu functii importante in stat discuta despre viata privata si nominalizeaza opt melodii pe care ar vrea sa le asculte daca ar fi izolate pe o insula pustie.

Prima alegere a guvernatorului a fost My Ship, din spectacolul Lady in the Dark din 1941.

My Ship a fost cantat si la nunta lui King cu Barbara Melander, o fosta iubita din facultate cu care a pierdut o perioada legatura legatura dupa ce aceasta a plecat acasa, in Finlanda.

Guvernatorul Bancii Angliei a ales in mare parte cantece clasice, insa intre cele opt si-a facut loc si unul compus special pentru a sarbatori castigarea unei cupe europene de catre Aston Villa in 1982. King a adaugat ca de fiecare data cand aude Simfonia a 7-a in A major a lui Beethoven ii vine sa danseze.

"I-am promis sotiei ca atunci cand parasesc banca voi lua lectii de dans", a spus el.

King se va retrge din functie la sfarsitul lunii iunie, pozitia de guvernator urmand sa fie preluata de canadianul Mark Carney.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
DNA: Cristian Boureanu avea 1,6 milioane de euro intr-o banca