Aproximativ 1.700 de persoane au fost retinute in cursul manifestatiilor din Turcia, majoritatea fiind eliberate, anunta Ministerul turc de Interne, potrivit Mediafax.
Ministrul turc de Interne, Muammer Güler, a declarat ca, in total, in ultimele sase zile, in Turcia au avut loc 235 de manifestatii.

Protestele continuau, duminica dupa-amiaza, la Istanbul si Ankara. Politia a intervenit cu gaze lacrimogene la Ankara pentru dispersarea a aproximativ 1.000 de manifestanti.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a criticat violentele produse la Istanbul, afirmand ca proiectul din Parcul Taksim Gezi va continua, desi a subliniat ca nu au fost stabilite toate detaliile.

Protestele, care initial erau fata de reducerea suprafetelor verzi din Parcul Gezi - unde exista planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kislasi, care ar deveni un complex turistic, avand inclusiv un mall - au devenit o actiune indreptata impotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist. Erdogan, aflat la putere din anul 2002, este liderul Partidului pentru Dreptate si Dezvoltare (AK), format pe structurile unei foste miscari islamiste. Saptamana trecuta, Parlamentul turc a aprobat o lege care interzice vanzarea si consumul de bauturi alcoolice in intervalul orar 22.00 - 6.00, o situatie care a nemultumit tinerii turci. Acuzat de atitudine islamista, Erdogan a dat asigurari ca este determinat sa respecte caracterul laic al statului turc.

Directorul filialei din Ankara a postului tv Kanal D, retinut

Directorul filialei din Ankara a postului tv Kanal D a fost retinut cateva ore, duminica dimineata, pentru participare la protestele antiguvernamentale, relateaza site-ul ziarului Hurriyet.

Erhan Karadag a fost retinut duminica dimineata in cartierul Tunali din Ankara, unde mii de persoane participa la mitinguri de solidaritate cu protestatarii din Istanbul.

"Sunt in custodia politiei, fiind acuzat de sustinerea demonstratiilor", a scris Karadag pe Twitter. Karadag a fost eliberat dupa cateva ore, in urma apelurilor facute de avocatii sai si de Ministerul turc al Justitiei.

In jurul pranzului, Karadag a parasit sediul Parchetului, explicand ca este suspectat de "sustinerea demonstratiilor" pentru ca a incercat sa le duca apa si lapte prietenilor lui care participau la proteste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri