Statele puternic afectate de criza din Uniunea Europeana au nevoie de un nou Plan Marshall, care sa le ajute sa revina pe crestere economica, a declarat Peer Steinbruck, contracandidatul actualului cancelar, Angela Merkel, pentru postul de sef al guvernului german.

Un astfel de pachet financiar ar sprijini tarile afectate de masurile de austeritate adoptate de la declansarea crizei, a spus Steinbruck, care a fost desemnat de Partidul Social Democrat sa conduca guvernul daca formatiunea castiga alegerile parlamentare din toamna.

Programul economic ar putea fi finantat partial prin noi taxe pe tranzactii financiare, a declarat Steinbruck intr-un discurs la Universitatea Libera din Berlin, potrivit cotidianului britanic The Guardian, citat de Mediafax.

Insistenta actualului guvern german pentru austeritatea bugetara in Europa cauzeaza stagnare economica, a avertizat politicianul german.
Tarile precum Grecia si Portugalia au nevoie de un plan de amploare, similar celui prin care Germania a fost reconstruita dupa Al Doilea razboi Mondial, pentru a evita a "spirala diabolica", a spus el.

Partidul Social Democrat se afla in urma formatiunii cancelarului Merkel in sondajele din Germania, cu trei luni inaintea alegerilor programate pentru 22 septembrie.

Planul Marshall a fost lansat si finantat de Statele Unite dupa incheiarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial pentru a ajuta la reconstruirea economiilor statelor europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Angela Merkel vrea un pret pe emisiile CO2