O majoritate a americanilor este de parere ca programul federal de supraveghere telefonica dezvaluit saptamana trecuta este un mijloc "acceptabil" de ancheta asupra amenintarii "teroriste", chiar daca aduce atingere vietii private, potrivit unui sondaj, relateaza AFP, citat de Mediafax.

In total 56% dintre persoanele intervievate aproba supravegherea comunicatiilor telefonice a milioane de americani, in timp ce 41% considera aceasta practica "inacceptabila", potrivit acestui sondaj realizat de cotidianul The Washington Post si Institutul Pew.

De asemenea, 62% dintre americani apreciaza ca este important ca Guvernul federal sa ancheteze asupra unor eventualee amenintari "teroriste", chiar daca prin aceste operatiuni aduce atingeri vietii private. O treime dintre persoanele chestionate sustin contrariul.

Totodata 42% cred ca ar fi necesar ca Guvernul sa poata sa mearga si mai departe, ca de exemplu trecand la controlul tuturor activitatilor online ale cetatenilor americani, cu scopul de a impiedica atentate. In schimb, 52% sunt de parere ca o asemenea supraveghere nu ar trebui sa fie posibila.

The Guardian si The Washington Post au dezvaluit saptamana trecuta doua programe secrete NSA bazate pe colectarea de date telefonice si pe Internet. Presedintele american Barack Obama le-a aparat in numele securitatii americanilor.

Acest sondaj a fost efectuat telefonic, in perioada 6-9 iunie, asupra unui numar de 1.004 adulti americani si are o marja de eroare de cinci la suta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce (nu) au facut guvernele pentru promovarea bursei romanesti