Germania va avea anul urmator cel mai redus necesar net de imprumut din ultimii 40 de ani, urmand ca din 2015 sa treaca pe surplus bugetar, iar in 2017 sa ajunga la un excedent de aproape 10 miliarde de euro, a declarat o sursa apropiata guvernului.
Necesarul net de imprumut al guvernului federal, imprumuturi totale excluzand rostogolirea datoriei existente, se va situa la 6,2 miliarde de euro anul urmator, a afirmat sursa citata pentru agentia de presa Reuters, preluata de cotidianul New York Times, scrie Mediafax.

Surplusul din 2015 se va situa la numai 200 de milioane de euro, dar va ajunge in 2017 la aproape 10 miliarde de euro, permitand celei mai mari economii a Europei sa inceapa sa-si reduca datoriile.

Berlinul a afirmat in mai ca ar putea inregistra excedent in 2015.

Situatia finantelor Germaniei evidentiaza discrepanta dintre cea mai mare economie a zonei euro si alte state mari din uniunea monetara, afectate de criza datoriilor.

Piata muncii foarte puternica a contribuit la cresterea veniturilor din taxe ale statului, in timp ce statutul de investitie sigura a coborat dobanzile pentru guvern la minime record.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri