Grupul de companii aeriene SkyTeam, condus de Air France-KLM si Delta Air Lines, a anuntat selectionarea companiei portugheze Portugalia ca ''a sasea companie asociata'', informeaza Reuters.

In cadrul conferintei de presa sustinute cu aceasta ocazie, presedintele Air France-KLM, Jean-Cyril Spinetta a declarat ca in cursul acestei luni urmeaza sa fie confirmata si alianta, planificata pentru anul urmator, cu grupul chinez China Southern.

''Procesul de integrare al China Southern nu s-a incetinit'' a asigurat acesta. ''Cand o companie vrea sa se alaturea aliantei, trebuie sa ii verificam functionarea pana in cele mai mici detalii, pentru a vedea daca este in conformitate cu standardele aliantei'', a adaugat Spinetta.
SkyTeam, a doua alianta comerciala din transporturile aeriene dupa Star Alliance (care cuprinde Lufthansa si United Airlines) si imediat in fata Oneworld (British Airways si America Airlines) a lansat in urma cu un an de zile un program de asociere a companiilor. Acesta din urma, care pe langa Portugalia mai numara si Air Europa (Spania), Copa Airlines (Panama), Kenya Airways, Tarom (Romania) si Middle East Airlines (Liban) la permite companiilor sa propuna beneficiile SkyTeam clientilor, fara sa se angajeze insa prin aceasta la guvernarea aliantei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Penny Market deschide primele magazine din 2020 in Iasi si Navodari
Setari Cookie-uri