Banca Centrala Europeana (BCE) anticipeaza ca va mentine sau va reduce dobanzile "o perioada prelungita de timp", a declarat presedintele BCE, Mario Draghi, in incercarea de a limita costurile de imprumut si de a ajuta economiile statelor din zona euro.
Banca a mentinut joi dobanda operatiunilor principale de refinantare la 0,5%, dobanda facilitatii de creditare marginala la 1%, iar dobanda facilitatii de depozite la 0%, conform Mediafax.

"Consiliul Guvernatorilor se asteapta ca dobanzile de importanta cheie ale BCE sa ramana o perioada prelungita de timp la nivelurile actuale sau mai reduse. Riscurile persista pentru zona euro. Politica noasta monetara va ramane de sustinere a economiei atata timp cat va fi necesar", a declarat Draghi intr-o conferinta de presa organizata la sediul BCE din Frankfurt dupa anuntarea deciziei de politica monetara.

Decizia de a schimba dupa 10 ani politica BCE de a nu se angaja in privinta evolutiei dobanzii de politica monetara a fost unanima, a spus Draghi.

Draghi incearca sa asigure investitorii ca BCE nu va creste dobanzile pana cand economia nu va fi consolidata, dupa ce randamentul obligatiunilor pe 10 ani ale Portugaliei a urcat miercuri peste 8%, prima data incepand din noiembrie, iar Rezerva Federala a SUA (Fed) a semnalat ca ar putea incepe tempererea masurilor agresive de sustinere a economiei americane.

Banca Angliei a semnalat, de asemenea, joi, ca va mentine dobanda la un nivel scazut o perioada mai lunga, in timp ce Fed a introdus in urma cu mai mult timp acest procedeu, care creste predictibilitatea pentru investitori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri