Directorul general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, va sosi luni la Sofia intr-o vizita de o zi, pentru discutii cu premierul Plamen Oresarski privind dezvoltarea gazoductului South Stream, transmite Mediafax care citeaza Novinite.
Miller va ajunge in capitala bulgara in jurul pranzului si se va indrepta imediat spre intalnirea programata cu primul ministru.
De asemenea, CEO-ul Gazprom va primi titlul de doctor honoris causa de la Universitatea de Arhitectura, Inginerie Civila si Geodezie pentru "contributiile sale la relatiile bune si mutual avantajoase dintre Bulgaria si Rusia".
Una dintre principalele subiecte de discutie cu premierul bulgar va fi inceperea lucrarilor la segmentul bulgar al proiectului South Stream.
Lucrarile de constructie sunt programate sa inceapa in vara acestui an, dar proiectul nu are inca un studiu de impact asupra mediului si un permis de constructie, noteaza Novinite.
Gazoductul South Stream va livra gaze naturale rusesti catre Austria, tranzitand Marea Neagra, Bulgaria, Serbia si Ungaria.
Constructia sectiunii din Marea Neagra va incepe in al doilea trimestru al anului viitor.
Proiectul este dezvoltat de Gazprom si grupul italian Eni. Italia este unul dintre principalii clienti ai gazelor rusesti, importand anul trecut de la Gazprom 15,1 miliarde metri cubi de gaze, usor peste consumul anual al Romaniei.
Pentru Gazprom, proiectul South Stream are rolul de a diversifica rutele de export catre Europa. In prezent, cea mai mare parte din gazul rusesc vandut in Europa trece prin Ucraina. Disputele dintre Kiev si Moscova privind pretul gazelor si tarifele de transport au afectat de mai multe ori livrarile de gaze catre Europa, cel mai recent la inceputul anului 2009.
Actionarii South Stream sunt Gazprom (50%), Eni (20%), Wintershall Holding din Germania si EDF din Franta (15% fiecare).
Gazoductul va avea o capacitate de 63 miliarde metri cubi pe an si ar urma sa intre in exploatare in 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri